23.11.2013 9:29:45 holka anonymka
Běh naprostého začátečníka
V loňském roce jsem vyběhla poprvé a taky naposledy. Nohy jak z olova, a hlavně se mi nedostával dech. Uběhla jsem cca 50m, pak chůze, na střídačku, ale byla jsem po 1,5 km naprosto vyřízená, hlavně s dechem.
Letos jsem si v létě koupila kolo, mám už najeto přes 500 km. V tomhle počasí se mi už ale jezdit nechce. Tak jsem (už 2,5 měsíce) začala cvičit kalanetiku ve fitku 1x týdně.
Včera jsem znovu poprvé vyběhla - celkem asi 3 km. Začala jsem ostrou chůzí, pak běh - vydržela jsem běžet přes 1 km. Pak krátce chůze - abych si protáhla své olověné nohy a zase běh. Naprosto mě fascinovalo, že s dechem jsem neměla vůbec žádnou potíž, vydržela bych běžet pořád, ale nemám tolik trénované nohy, tak jsem je občasnou chůzí protáhla.
Bojím se hlavně toho, že mám nadváhu 166cm/74kg, a ač jsem celkem zpevněná, a výdrž by taky byla, nechci si zničit klouby-trošku po běhu cítím kyčle. Tak jsem vymyslela, že bych běhala (vyjde mi to tak 4x týdně) jen 30 minut, i když bych jinak vydržela s dechem (a postupně i s nohama) mnohem dýl. Abych mohla běžet delší dobu, potřebuji hlavně zhubnout kila. Kalanetikou jsem získala fyzičku a tělo vytvarovala, ale kila neubyla.
Co radíte? Myslím si to správně nebo ne?
Odpovědět