Káťo, nezlob se, možná se ti nebude líbit, co Ti teď napíšu, ale fakt nechápu, proč večer doma neuvaříš na následující den normální jídlo, které nedá tolik práce a v podstatě se dělá samo, aby si to děti mohli vzít, když přijdou ze školy a mají hlad.
Normálně by se najedli pořádného jídla a pak by si už dali jen normální sváču + lehkou včeři.
Je přece strašně moc jídel, která ve výsledku nedají moc práce a přitom zasytí. Čas lze uspořit třeba použitím tlakáče, nebo navařením většího jídla naráz, to pak zamrazit po porcích - pak už se dovaří jen čerstvá příloha.
Rychlá jídla - podle mne, tedy:
- kuře na paprice
- rizoto
- těstoviny s omáčkou - brokolicová, sýrová, smetanová, boloňská, kukuřičná s krůtím masem nebo třeba jen na těstoviny pesto s restovanou slaninou a sýrem je velká mňamka
- pečené maso - u toho se taky nemusí stát, to se peče samo, k tomu přichodit do pekáče brambory, zeleninu
- zapečené brambory s čímkoli
- dušená masa na zelenině, atp. třeba s rýži/těstovinami jako příloha
atp.
tohle všecho jsou jídla, která jsou ve výsledku hotová do hodiny (jako fakt, takhle to vařím já) - to mi nepřijde tak dlouho. Navíc se u toho nemusí stát, jako třeba, když děláš knedlíky...
Když pak k tomu upečeš na plech nějakou rychlou buchtu s ovocem, to by mohlo stačit tak na 2-3 dny, tak to mi neříkej, že budou pořád hladoví!
Víš, já mám doma dítě, které chodilo od 3 let do školky a já na plný úvazek do práce - domů jsme se vraceli nejdřív v půl šesté, když jsem to vzala přes Alberta, tak po šesté, ale protože moje dítě prostě blbě jí, resp. ve školce bylo celý den o 2 krajíčcích suchého chleba a vodě, každý den pak mělo pořádnou teplou večeři. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mu ji třeba neudělala
.
Potřebovala jsem, aby měl jídlo co nejdřív po příchodu domů, cca do 20 min a taky to tak bylo.
Navíc mi přijde, že tím teplým jídlem vařeným doma ve výsledku ušetříš, protože ty studené svačiny podle mne hrozně lezou do peněz
.
Teď jsem na RD s dcerkou, synka (2.tř) vyzvedávám 3 dny v týdnu ze školy po obědě, ale každý den stejně vždycky vařím (pokud tedy nezbyde z druhého dne), protože nikdy nevím, jestli a kolik toho junior sní na oběd - tak 2-3x do týdne se stane, že mu oběd nechutná (mají třeba knedlíky, které nejí, nebo cokoli jiného) a doma tedy pak znovu obědvá - normálně mu pořádné jídlo dám a jsem ráda, že se může najíst, když má hlad... Když bych mu ho nedala, tak šmejdí a dojídá se sladkostma a to fakt nechci...
On navíc od malička nemá rád mléčné výrobky, nejí ani sýry, jogurty, kefíry, máslo, nesnese namazané pečivo, takže o to je to s ním složitější... s bambulou...