| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Rodina a jak v ní přežít

12.5.2014 13:54:33 Bekla+3

Re: Soucasny zivotni styl mlade generace

Moc lidí možná s Vaším názorem souhlasit nebude, já ale ano, bude mi 40, jsem tedy ta střední generace, o které píšete, vidím kolem sebe totéž a jak z toho ven nevím.
Všechny věci, které svádí k pohodlí jsou pro lidstvo lákavé a člověk jim těžko odolává. Myslím, že to jde jen vědomou eliminací určitých aktivit, jinak těžko nepodlehnout.
Také kolem sebe vidím, že lidi "šetří" čas na normálních aktivitách běžného života - nevaří, neuklízí.... a získaný čas věnují zábavnějším aktivitám. Myslím ale, že spokojenější jsou nakonec ti, kteří se zabývají spíše těmi základními, běžnými činnostmi, jejich život je jaksi uspořádanější, smysluplnější.
Věřím, že nemusíte být tak skeptická, je stále dost lidí, kteří přemýšlejí v životě i o jiných hodnotách než o těch materiálních a vedou k tomu i mladou generaci. A když se zapojí i laskavá babička/dědeček, plná nadhledu a životních moudrostí, určitě nějakou tu pozitivní stopu do mladé generace zasejí.
A možnost volby stále existuje, jen je dnes jaksi těžší se ve všem, co je nám předkládáno jako pro nás výhodné zorientovat a uvědomit si, které činnosti nám v životě pomáhají se rozvíjet a které nás udržují ve stavu určité tuposti a pohodlného konzumu, který tedy ducha rozhodně nerozvíjí:-))

Odpovědět
Průběh diskuze (3 názorů)
Téma: Soucasny zivotni styl mlade generace borovicnoje. 9.4.2014 17:34
*Re: Soucasny zivotni styl mlade genera... Bila micina 7.5.2014 6:23
*Re: Soucasny zivotni styl mlade genera... Bekla+3 12.5.2014 13:54

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.