Řešila (a řeším) jsem něco velmi velmi podobného. Už stoprocentně nevěřím a nevím, jestli někdy budu. Ta naprostá důvěra je pryč. Když poprvé tvrdil, že je něco tak a tak, že to změnil,věřila jsem. I podruhé,potřetí, pořád jsem si říkala, že snad už lhát nebude, když ví, že vím a že se to ke mně stejně dostane, že mě to bolí, že mi tím obrovsky ubližuje a bortí i ty zbytky toho pěkného, co máme. Jediné, čeho jsem vždy docílila, bylo to, že si nalezl novou cestu, jak komunikovat tak, abych nevěděla. Jediný rozdíl mezi mnou a zakladatelkou je v tom, že v jejich vztahu (manžela a dotyčné "kamarádky") údajně nebyl sex (sloužila mu jako vrba, které se svěřoval - a ona jemu - s tragickým stavem svého manželství, místo toho, aby to řešil se mnou, mohli jsme si to celé ušetřit) a že já mu během manželské krize nebyla nevěrná. V podstatě jsem o té krizi dlouho neměla ponětí,vlastně jen pár týdnů před jejím vyhrocením v podobě toho, že jsem mu přišla na onu "kamarádku", přestože dle něj se táhla více než rok a měl stavy, kdy uvažoval o různých nepěkných věcech. Dnes je náš vztah opět stabilní, vyříkali jsme si spoustu věcí, ale tak jak dřív to (zatím?) není. Cesta k cíli - nápravě našeho vztahu - mě stála hodně sebezapření, naučila jsem se nakázat si určité věci, které jsem dělala špatně zase já např. lézt mu do mobilu, i když to strašně, ale strašně svádělo. Mmch, dokud jsem se o nich nedověděla, nikdy mě to nenapadlo, to až pak, svým způsobem si za to paradoxně mohl sám. Věřit jsem se musela znovu naučit.
U nás všechno pramenilo z jediné věci. Nedostatek komunikace. Takové té "smysluplné", kdy člověk sdílí tužby, obavy, radost, prostě všechno. Udolala mě mateřská, měla jsem hlavní starosti jinde a lásku brala moc samozřejmě. On zas trpěl nedostatkem porozumění pro mateřský, 5 let víceméně zahálející mozek a cítil se býti nepochopen atd.
Vinu neseme oba. Ale myslím , že jsme na dobré cestě. Naštěstí ji máme společnou. Věřím, že i ta velká důvěra zas jednou přijde, ale chce to čas. Hodně času.
Držím Vám palce, ať to dobře dopadne i u Vás.