| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

10.7.2014 16:01:33 angrešt

Re: zavařování meruněk

Pecka se tam dává jako zdroj kyanidů, které přidají lehkou příchuť pro hořkých mandlích. Někdo vyloupává rovnou to jádro, je to pak ješt o dost výraznější.

Cukru do kompotu tolik přijít nemusí, pokud se řádně steriluje. Cukr je nutný jako konzervační prostředek tam, kde se nesteriluje (typicky marmelády).

Vnitřkem dolů se dávají, aby se po zavaření a následném změknutí tlakem těch meruněk nad nimi nerozvalovaly do šířky.
Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Téma: Zavařování meruněk Edvi+1+1 10.7.2014 13:3
*Re: zavařování meruněk HelenaPa 10.7.2014 13:4
**Re: zavařování meruněk Edvi+1+1 10.7.2014 13:16
*Re: zavařování meruněk ...neviditelná... 10.7.2014 13:12
*Re: zavařování meruněk Merylin5 10.7.2014 13:21
*Re: zavařování meruněk Yuki 00,03,07 10.7.2014 14:6
*Re: zavařování meruněk withep 10.7.2014 14:17
**Re: zavařování meruněk ...neviditelná... 10.7.2014 15:18
*Re: zavařování meruněk ...neviditelná... 10.7.2014 15:16
*Re: zavařování meruněk Vínečko 10.7.2014 15:36
*Re: zavařování meruněk angrešt 10.7.2014 16:1

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.