| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

24.7.2014 16:53:46 withep

Re: Marmeláda - zavařenina - povidla z letních jablek

Jsem zavařovací amatér, ale řekla bych, že pektin je želírovadlo, ne konzervant. Jablka pektin mají, zvláště pak nezralá. Letní jablka jsou málo skladovatelná, takže bych řekla, že nastrouhaná se zkazila proto, že nebyla dostatečně "zavařená". Jinými slovy mám za to, že skladovatelnost je vlastnost nezpracovaného (možná i málo zpracovaného) ovoce. Důkladně sterilizovat sklenice, a pak ještě zavařit, a i potom skladovat v chladu.
Odpovědět
Průběh diskuze (8 názorů)
Téma: Marmeláda/zavařenina/povidla z letních j... LucieKytka 24.7.2014 16:13
*Re: Marmeláda - zavařenina - povidla z... ronniev 24.7.2014 16:24
*Re: Marmeláda - zavařenina - povidla z... withep 24.7.2014 16:53
*Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z let... Samarlu 24.7.2014 17:27
**Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z l... LucieKytka 24.7.2014 18:2
***Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z... agatha2 24.7.2014 18:31
*Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z let... Víla 24.7.2014 21:56
*Re: Marmeláda/zavařenina/povidla z let... Marie 19.7.2015 13:5

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.