Re: Jak skladovat maso chladničce?
- nenechávat v igelitu - vybalit, aby k tomu pmohl vzduch )proti oschnutí třeba lehce přiklopit talířkem, ale aby zůstala škvíra
- mít dobře nastavenou teplotu lednice - řada lidí šetří a nechává ji na dost vysoké, aby lednice nežrala
- 2 dny pro neupravené maso jsou dost, na takovou delší dobu to chce maso ošetřit nčím, co prodlužuje trvanlivost: trvanlivost prodlouží velmi silně hořčice a křen (tj. zabalení do křenových listů opravdu funguje
), ale také koření, zejména pepř (protož raketově vzrostla cena pepře v době velkých zámořských objevů, jelikož mořeplavci nemohli maso ve velkém nasolovat, na moři byl nedostatek neslané vody na jeho úpravu a zbavení soli, a potřebovali ho proto konzervovat raději pepřem), alkohol, citronová šťáva, ale také trochu cukr a olej.
Odpovědět