| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

13.9.2014 20:19:32 Ridwen2

Re: Domácí müsli

Domácí musli dělám léta, kdysi jsem základní recept vyčetla z kuchařky Pavly Momčilové, ale vyrábím si je od oka podle sebe. Vločky dávám sušit do trouby - základ jsou ovesné, ale když mám cestu do obchodu se zdravou výživou, přihazuju k nim ještě žitné, pšeničné, ječné, pohankové, prostě jakékoli jiné. Suším asi hodinu v troubě na 50-60 stupňů, občas prohrábnu. Mezitím si krájím sušené ovoce - rozinky, brusinky, meruňky (ty sířené proplachuju a suším s vločkami), křížaly. A oříšky: mandle, lískáče, vlašáky. Přisypávám semínka: slunečnicová a dýňová, někdy trošku lněných. Promíchám s vločkami, nechám pořádně vychladnout a skladuji ve skleněných zavařovacích sklenicích. Nedoslazuju. Já si je dělám na teplo s mlékem a strouhám do toho jablko nebo krájím jiné ovoce, dítě je jí s bílým jogurtem, lžičkou domácí marmelády a pokrájeným ovocem.
Ale dá se tam dát skoro cokoli, co zrovna máš - po vánocích jsem krájela datle a fíky, para ořechy, jednou jsem tam dávala kustovnici čínskou, to nebylo špatné, ale blbě se krájí. Moc se mi neosvědčily sušené švestky, špatně se krájí a mají divnou konzistenci, uvnitř jsou moc "mokré".
Odpovědět
Průběh diskuze (6 názorů)
Téma: Domácí müsli Silvie+dva kluci 13.9.2014 20:7
*Re: Domácí müsli Ridwen2 13.9.2014 20:19
*Re: Domácí müsli Monika 13.9.2014 20:21
**Re: Domácí müsli Bberi 13.9.2014 20:56
*Re: Domácí müsli Beruška+J02A07T10 13.9.2014 21:2
*Re: Domácí müsli Vanka 15.9.2014 14:23

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.