8.10.2014 12:44:15 jáel
Proč nás láká nezdravé jídlo v pozdních hodinách?
Taky se vám občas stává, že zboucháte kus čokolády, balení sušenek, půl dózy arašídového másla, pytlík brambůrků (případně vše dohromady ...) jako "zákusek" po večeři, nejlíp tak mezi desátou večerní a jednou ranní? Mně jo. Ale třeba od snídaně k obědu vydržím za normálních okolností pět hodin a na jídlo ani nepomyslím. Odpoledne už to bývá slabší, to někdy jím víc, než je zdrávo, ale zpravidla stačí rozumná svačinka. Ale večer a v noci vůle prudce slábne...
Mají tyhle noční nájezdy do spižírny - navzdory tomu, že se člověk přes den pravidelně a dostatečně stravoval - i nějaké biochemické důvody (to by asi mohl říct angrešt?)Představa, že do sebe vysypu pytlík brambůrků během pěti minut v jedenáct dopoledne, je zcela absurdní - ale v jedenáct v noci to klidně udělám, a pořád nechápu, proč jsem toho právě v tuto dobu schopná
Nebo je to "jen" otázka vůle - tj. přes den se chováme ctnostně, ale večer už se nám (po celodenním úsilí) nechce?
Odpovědět