7.5.2015 17:17:32 Binturongg
Re: Vyjádření studentů UJAK-pedagogiky k postupu akreditační komise a k paní Dvořákové
Na druhou stranu o tom, že bude povinné vzdělaní pedagogů se mluvilo kolik nejméně 10let předem, a všichni to začali honit na poslední chvíli.
Patejl - ano? Zajímavé.
12000 kantorů se mělo za 10 let dovzdělat na 8 pedagogických fakultách, kde neotvírají dostatek oborů, speciální pg dokonce jen někde a berou na jeden obor 20-30 lidí, na první stupeň 30-50.
K tomu je třeba připočíst mladé lidi po maturitě.
Můžeš mi, prosím, vysvětlit, JAKÝM ZPŮSOBEM se to dalo - bez toho, aby nám někdo dal ty možnosti - stihnout?????
Fakt mě to zajímá.
Už proto, že před těmi 10 a více lety jsme kvalifikovaní byli.
Já, protože pajdy nic nenabízely a už jsem se na žádnou nechtěla vracet, studovala jiné školy s pg obory a poslední změna zákona pravila, že učit může jen ten, kdo má titul Mgr. z pajdy. Fakt na hlavu postavené.
Dostudovává i můj 60letý kolega, který učí 30 let na učňáku pro postižené děti. Jeden z nejlepších kantorů, co znám.
A díky tomu, že posledních 10 let není kvalifikovaný a posledních pár měsíců je to pedagogická spodina (ač 20 let kvalifikovaný byl), má pocit, že až dostuduje, bude ty tři roky do důchodu učit MNOHEM LÉPE než celý svůj život - a postoj lidí, jako Ty ho v těch veselých myšlenkách jen podporuje.
Jen pryč s ním, nemá právo učit, co na tom, že dobře učí 30 let a je obecně oblíben a ještě před 10 lety měl dostatečnou kvalifikaci, kterou si zvyšoval školeními atp.
Odpovědět