Naše babička ne horory, ale s oblibou mámu štvala tím, že nám říkala či zpívala texty lehce nahlodávající její poněkud prudérní katolickou výchovu. Oblíbená byla zejména průpovídka "V Holomóci na placi, leží panna v legraci." (teda dost nás zajímalo, cože se tím míní)a pak jakési prvorepublikové písničky: "Viděl jsem Helenu v bazénu náhodou, závrať jsem z toho měl, co jsem zřel nad vodou..." a "Ta Maiselova ulička, úzká je a maličká, ta slyšela moje vzdechy, když jsem smuten bez útěchy pro tě vzdychal, Recho má.
Vzala jsi si rabína, při něm život zhasíná, v Talmudu on v noci čítá, na lůžku když vášeň zmítá tělo tvoje, Recho má."
Později jsme je dohledali v babiččiných starých notách, ale už si nepamatuju, jak ubohá Recha skončila , ale to, jak se máma vztekala, že to není vhodné pro děti, mám před očima dost živě. Asi chudák nevěděla, jakými prostonárodními skvosty mě zásobovala chůva - "Sedi mucha na stěně" patřila stopro mezi mých top ten.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.