Do zahraničí jsme nikdy nejezdili. Naši nebyli komunisti ani nikde žádné doložky nechtěli žádat o obecně něco po nich chtít. A druhak ani peněz nebylo moc.
Ale zážitky mám pěkné, i když asi takové "obyčejné".
Jezdili jsme pod stan. Jsme z Východních Čech, takže převážně tam.
Na Rozkoši se pořádně nedalo koupat, byly tam šílený sociálky, labutě nám lezly do stanu a když přišla průtrž mračen a my se probudili s hlavou v mokru, tak nás naši sebrali a odjeli jsme domů. Pak jsme se vrátili už pro suchý stan a asi i udělali nějaký výlet tam.
Další dovolená byla na Pastvinské přehradě tuším v roce 88, kdy nás tam stihla v noci veliká bouřka s rychlostí větru nad 100 km v hod, začaly padat větve na stany. Tak nás naši naložili uprostřed noci do auta a odvezli z dosahu stromů. Druhý den už bylo zase krásně. Pak jsme tam byli ještě jednou. Asi se mi ten kraj hodně zalíbil, vždycky když jsme s mým mužem projížděli Žamberkem, cítila jsem takový moc pěkný pocit, tak jsme si nakonec na přehradě koupili chatu
A potom ještě Frenštát pod Radhoštěm a Beskydy. Nám jako dětem bylo líto, že v kempu není koupání ( tehdy jsme měli kempy spojené jen s koupáním), tak nás naši vzali na koupaliště Sibérie a to fakt sibérie byla - voda měla 16 st
A hodně pěkný zážitek mám z koupaliště v Českém Těšíně, kde jsme asi 3 dny po sobě trávili čas. Nevlastní babička tam prodávala ve stánku, takže naši tam s ní celé dny kecali a my děti jsme celé dny byly naložený v bazéně. Nezapomenu na prudkou skluzavku, kterou tam měli. Když jsem ji sjížděla poprvé, měla jsem v očích smrt.
A pak výlet na Slovensko do Čadce, kdy jsem měla zvláštní pocit, že jsem u bratrů Slováků
Jo a taky na těch Pastvinách jsem poprvé v životě na východní Němce viděla tanga ( plavky). Byl to docela poprask, u nás to nikdo neznal, všichni začali říkat: "Běžte se podívat na pláž, tam má ženská takový plavky, že má holou prdel"