25.8.2016 0:13:43 iiiiiiiiii
Naše paní Angela
Zítra, vlastně už dnes, přijede do ČR na návštěvu Angela Merkelová. Podle toho, co jsem četla a co naznačovala už "Pelíšek", neobejde se to bez "výtržností".
Zaujal mě článek ve středečních Lidovkách od pana Martina C. Putny s názvem "Naše paní Angela".
Velmi se mi zalíbily tyto fráze :
"Evropská unie, tento náš širší stát, má zdařilé symboly vlajky a hymny. Že se vryly, o tom svědčí i to, jak zuřivě proti nim bojují a jak je zesměšňují současní náckové a Putinovi pohůnci."
"Ta, která ve vlastním „republikánském legitimismu“, ve věrnosti skutečným občanským a křesťanským hodnotám, v nutnosti čelit nebývalým výzvám a nebezpečím, učinila rozhodnutí, jež nebyla prozíravá. Ale kdo má dnes jednoduchá řešení? Náckové a Putinovi pohůnci, ti ano. "
"Angela Merkelová přijede do Prahy. Náckové a Putinovi pohůnci už se prý na ni chystají. Budeme zase svědky protievropského třeštění. Jistě uvidíme a uslyšíme množství ukázek nechutného humoru sexistického, i nejtrapnějších klišé o tom, že kdo vede Německo, je Hitler. Angela Merkelová to vše bude muset snést s klidnou tváří a s trpělivostí vpravdě křesťanskou. Ona už je asi zvyklá. – Zvyklá? Ne, na náckovství si nesmíme zvyknout. Ne, symboly Evropy křesťanské a humanistické si nesmíme nechat znechutit. Paní Angelo, vítejte!"
Jsem zvědavá, co se bude dít. Mám trochu obavy, aby "náckové a Putinovi pohůnci" nebyli naladěni na stejnou vlnu jako pan Konvička a neprovedli nějakou hloupost.
Zde si někdo na FB umístil fotokopii zmiňovaného článku.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206120897254048&set=a.3464815791744.120189.1611490652&type=3&theater
Odpovědět