12.6.2017 11:15:09 . .
Re: Úklid x relaxace
Šuplíku, připadá mi, že zásadní rozdíl v představě, zda lze běžně vařit "za 20 minut" je v tom, že ty vaříš pro 4 dospělé lidi, z toho dva mladé muže v nej"žravějším" věku, kdežto jiní (např. Zetko) vaří např. pro jednu dospělou osobu a dvě holčičky.
Další věc k těm časům vaření. Může být, že 10 minut něco připravuji (čistím, krájím, sypu, čekám až se začne vařit a pak musím zmírnit plamen...), a pak se to 20 minut dělá samo, a na závěr 5 minut promíchám, slévám, dochutím, servíruji.
A to je dle mého také jen 15 minut strávených vařením, mezitím mám 20 minut na pověšení prádla, drobný úklid (ano, také dokážu než se uvaří voda na kafe a pak mi zchladne celkem slušně poklidit kuchyňský kout, pravda nevelký).
Takže jídlo je sice uvařeno za víc jak půl hodiny, ale prací na něm strávím 15 minut a stát u toho nemusím. Pokud musím - občas míchnout apod., tak holt uklízím jen v tom KK, otřu madlo ledničky, odmývám utírám uklízím nádobí (nemáme myčku).
Odpovědět