Re: Něco do pranice - feminismus jako strategie nepřitažlivých žen
Liško,
aha, už jsem si to našla.
Já si taky myslím, že ta touha po rodině je víceméně vyrovnaná, možná u žen se to více manifestuje navenek.
Ale určitě si nemyslím, že by práce byla jen náhražka za rodinu nějak výrazně jinak u ženy a u muže. A že by to, že zůstane doživotně sám, bylo výrazně "bez následků" pro jeho duševní stav, jak u ženy tak u muže (jak tam říkal, že u mužů to je bez následků, tak si myslím, že není).
Vlastně neznám moc lidí, kteří by zůstali doživotně svobodní a bez rodiny, takže nemám moc srovnávací vzorek. Znala jsem jednu ženu a jednoho muže, tu ženu to, že nemá rodinu, asi trochu mrzelo, u toho muže nevím, oba se hodně realizovali v práci, oba byli svým způsobem trošku "zvláštní", oba hodně inteligentní a oba žili v dost velký špíně (i na můj vkus, a to už je co říct).
Tak nevím, moje malý srovnání vyšlo v podstatě fifty-fifty, ale není to reprezentativní vzorek.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.