já taky nemám reprezentativní vzorek (jen pár kousků), ale jsou mezi nima jak děti rozvedených, tak děti lidí, kteří se sice nerozvedli, ale v tý rodině se stalo něco, co měli pocit, že tomu dítěti musej vynahradit, dítě, který přišlo o maminku jako malinký a všichni k němu přistupovali jako k chudáčkovi sirotečkovi, co mu to musej vynahradit...
Já beru (a ostatně jsem to i zažila), že takový dítě opravdu má problém navíc oproti dětem, kterým se nic takovýho nestalo, a je možný, že v určitejch věcech je nutný tohle nějak citlivě zohlednit (já mám pocit, že mně stačilo, když se ke mně moje okolí chovalo hezky a s láskou, ale nemůžu vyloučit, že se i oni občas museli kousnout do jazyka), ale jako hodně problematický vnímám to vynahrazování (možná daný "pocitem viny" u těch rozvedenejch rodičů), který spočívá v tom, že mu toho víc prominou a víc dovolej a neřešej některý věci, který by za "normálních" okolností asi řešili.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.