26.7.2018 14:33:53 ...j.a.s...
Re: Hodnější z rodiny dostává méně ?
"Myslím, že je hanba pořídit si děti, ale nebýt schopen se o ně postarat bez cizí pomoci (pokud je jinak všechno v pořádku, všichni jsou zdraví apod).
Přijde mi jako chucpe NÁROKOVAT si od prarodičů hlídání "abych ušetřila". (Oproti tomu pobyt prarodičů s vnoučaty považuji za velmi přínosný a pokud bychom měli "hlídací prarodiče" kteří by hlídali mému hypotetickému sourozenci a mně ne, tak by mě možná mrzelo, že s nima moje děti nejsou v tak úzkým kontaktu, ale určitě ne kvůli penězům, to je přece problém nás rodičů."
Kudlo, ty peníze na hlídání jsem uváděla spíš ve smyslu, že pokud rodina potřebuje častěji hlídat a nemůže vůbec počítat aspoň s nějakou pomocí prarodičů, tak to pro ní může být dost těžké - i finančně. Finančně proto, že by si musela platit veškerá hlídání, zatímco třeba druhá rodina má pro své děti jednak kontakt s prarodiči a k tomu ještě hlídání zdarma.
Pokud prarodiče hlídají jen jednu skupinu vnoučat a druhou vůbec, pak to pro tu druhou rodinu může být mnohem náročnější a to i finančně - teda pokud se nejedná o bohatou rodinu.
Odpovědět