Re: Pořídili by jste si dítě s vědomím,že mu předáte vadné geny nemoci a tím snížíte velmi kvalitu jeho života
Asi bych si je nepořizovala cíleně, ale vzhledem k tomu, že k dětem umím přijít i přes antikoncepci (což mě minimálně poprvé překvapilo) a vím, že bych nešla bych ani na odběr plodové vody, natožpak na potrat, tak těžko říct.....
Jinak, kdybych byla nevidící/neslyšící a brala to jako fajn život, tak bych si možná dítě pořídila. Ono se to lehko soudí, když je člověk zdravej a má zaplať PB zdravé děti. Sice si myslím, že bych to svým dětem neudělala, ale kdo ví. Těžko říct, když v těch botech nechodím.
Každopádně bych daleko víc bych váhala u jiných věcí. Třeba u dědičných nemoci, které přináší léta bolestí, léčby a strašnou a předčasnou smrt. V tom případě mi by mi přišlo cílené početí v podstatě jako bezohlednost.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.