Re: Smíte na večírky?
"Záleží na člověku a nedá se říct, že automaticky je člověk oblíben dle doby, kterou na večírku stráví. Jistá souvislost tam je, to ano, ale není to to jediné"
Přesně tak.
Souvislost tam vidím v tom, že pokud mě ti lidi tak nějak se.ou, tak budu mít tendenci se zdejchnout co nejdřív, ale zároveň většinou ti lidi nejsou blbí, takže to poznaj. A jestli budu neoblíbená, tak spíš kvůli tomu (že poznají, že mi nejsou sympatičtí), než že bych odešla dřív z nějakýho večírku.
"Blbý je se neúčastnit vůbec, nebo zdrhat moc brzy."
Tak dle mých zkušeností je to v řadě situací úplně jedno, i když se nezúčastníš (velká firma, hodně lidí, jsi vcelku "zaměnitelnej kus"). Jindy to asi jedno není, ale zase: pokud se jedná o JEDEN vánoční večírek za rok, tak jak moc velký násilí je nutný si udělat, aby tam člověk strávil dvě tři hodiny a o něčem tam poplkal?
(V situaci, co tu někdo popisoval, že jich je v prosinci třicet, je to zas o něčem jiným, tam bych to viděla na záchranu holého života).
Ale obecně mám pocit, že když už s někým pracuju a trávím s ním skoro víc času než se svou rodinou, tak bych s ním i ty tři hodiny jednou za rok mohla dát bez většího násilí.
Odpovědět