19.9.2019 16:07:31 Eudo
Re: Kontakty
Monty, n a tom, co jsem napsala, jaksi neni nic k nepochopeni, ne?
"Mám tomu rozumět tak, že děláš zadarmo spousta věcí pro druhý, ale chtít po někom známém něco "za něco" (např. za peníze) ti připadá nemorální a jako otravování lidí? A že ti ostatní otravují tebe, to je jako cajk?"
Ja delam plno veci pro jiny, zcela zadarmo, a to proto, PROTOZE TO JA CHCI DELAT. Kdybych nechtela, nedelala bych to, ani kdyby mi za to platili. NIKDO MI O NIC NERIKA. Nikdo mne s nicim ne otravuje. DELAM TO, KDYZ VIDIM, ZE NEKDO NECO POTREBUJE A JA TO MUZU/UMIM. Ale vetsinou to neni pro zname, protoze ti si to umi zaridit sami. A zaridi.
Ja naopak nepotrebuju nikoho votravovat. Po znamych nic nechci. Zname a pratele mam z jinych duvodu, ne proto, aby pro mne neco delali. Kdyz se jim neco pro mne chce udelat, udelaj to a nic za to necekaj a nikdy mi to nevyctou, i kdyz za to nic nemaji. Protoze jsou stejni, jako ja. Neco udelaji, protoze to umej a chce se jim. Kdyz se jim nechce, nikdo jim o to stejne nerikal (a ja si to zaridim jinak) a nemusej se citit nejak blbe.
Nepsala jsem, ze to povazuju za nemoralni - ale pripada mi to jako vyuzivani lidi a jejich casu, ktery se tobe nechce vynalozit a od nich je to normalka? (a to jeste beru v potaz, ze se posleze nejak casove revanzujes…) Jenze ti lidi zrovna treba chtej venovat svuj cas necemu jinymu
Odpovědět