Re: Generace sněhových vloček
Tohle mi zní jako o tempora, o mores. Těžko říct, sociologií se nezabývám, takže třeba nějaké společné charakteristiky pro tuto generaci existují, nevím.
Setkávám se s poměrně velkým počtem lidí něco přes 20 let coby svými studenty a nic z výše uvedeného by mě na ně nenapadlo vztáhnout. Jediné, co mi přijde, je s ročníky postupně ubývající určitá lehkomyslnost, přijdou mi dřív takoví hodně zaměření na cíl. Což za mě není špatně, jen je to prostě - jinak.
Mám celkem dost těchto mladých lidí mezi přáteli a taky mi takoví, jak je výše popsáno, vůbec nepřipadají. Zrovna včera jsem strávila odpoledne se třemi celkem blízkými kamarády kolem 25 let. Jistě, malý vzorek, bias výběru... :) Ale jestli se něčím významně vyznačují oni tři jako celek, tak je to extrémně silné sociální cítění, empatie, zájem o lidi kolem a snaha být prospěšný lidem i světu. A tedy také extrémní diskusní zdatností:) Mám co dělat, abych jim argumentačně stačila, a to jsem v tomto ohledu docela zdatná :) Což tedy se svými vrstevníky zažívám méně často.
Žádná generační negativa nějak nevidím. Možná je to tím, že začínám trpět stařeckou chabozrakostí :)
Odpovědět