Re: Kolikrát jste činily/i v životě zásadní rozhodnutí?
jak, "neměli dost inteligence"?
Jednak se svět v době, kdy se Tě to týkalo, radikálně změnil, Ty jsi měla před sebou najednou úplně jiné a mnohem širší možnosti, než měli oni. Některé věci, které se týkaly toho "nového", asi ti "staří" byť by byli sebechytřejší, prostě odhadnout nemohli, a součástí inteligence je mimo jiný i to, že si tohle člověk uvědomuje a neradí z pozice, kterou sice znal, ale která byla platná před X lety, protože je mu jasný, že svět už je někde jinde.
Ostatně, vždyť to sama říkáš "zpetne to kazdy vidi jasne, ale tehdy to nevidel a ani nemohl videt...ja si trochu myslim, ze mi mohli lepe poradit starsi clenove rodiny, abych se vyvarovala nekterych chyb, ale asi na to nemeli dost inteligence, aby videli dopredu a dokazali cosi obecneho vyvodit ze svych zivotnich zkusenosti" - Tys to nemohla vidět, ale oni mohli???
A takové ty obecně lidské - nakolik bys asi jako mladá holka, před kterou se právě "otevřel svět", DOOPRAVDY přikládala váhu něčemu, co by Ti vykládala starší generace, třeba v tom smyslu, že by bylo dobrý založit rodinu a nevěnovat se neperspektivním známostem?
Vinit okolí z nedostatku inteligence, protože JÁ SAMA jsem si jednala na vlastní hlavu a mělo to nějaký následky, to mi přijde vůči tomu okolí zatraceně nespravedlivé.
Odpovědět