7.4.2020 20:22:52 Lassiesevrací
Povinný nástup pro studenty na výpomoc do domovů důchodců
Včera jsem zachytila konec reportáže, dnes jsem dohledala v tisku.
Povolání studenti musí "narukovat" na výpomoc do Domova důchodců, neuposlechnutí se trestá pokutou 50 000,- Kč.
"Minulý čtvrtek přišel Simoně Kozákové e-mail z Plzeňského kraje, že se má v pondělí povinně hlásit v Domově důchodců v Domažlicích. Osmnáctiletá studentka třetího ročníku pedagogiky na střední odborné škole v Horšovským Týně je jednou z 12 studentek, které hejtman Josef Bernard (ČSSD) povolal formou pracovního příkazu na výpomoc do zařízení sociálních služeb.
Umožnujeme mu to rozhodnutí vlády z 13. března, podle kterého je takový postup hejtmanům dovolen v době krizového řízení. Fyzická osoba je tak povinna výzvu k pracovní výpomoci akceptovat, přičemž v případě odmítnutí jí může být uložena pokuta 50 tisíc korun."
Zaráží mě ten způsob požádání o pomoc, především proto, že dle té studentky z článku toho studenti neměli moc na práci a zaměstnanců bylo dost. Nic proti tomu,aby mladí pomáhali tam, kde je třeba. Sama jsem na praxi do nemocnice nastoupila v 15 letech (2.ročník SZŠ). Ale není lepší jet systémem dobrovolníků? Jak to na vás působí?
Odpovědět