14.4.2020 7:46:29 sovice
Re: V Česku není jediná drožďárna.
Musím potvrdit, že teď pečou i lidi, co nikdy předtím, i v Ostravě to tak máme!
Chleba jsem zatím nezkusila, ale upekla jsem z kynutého briošky a mazance. (Jinak běžně občas peču, ale kynuté prostě ne. Vlastně jsem to v životě 2x zkusila už dřív, poprvé před lety za asistence zkušené kamarádky, která mi doma stála za zadkem, podruhé sama o cca 2 týdny později, a ačkoliv jsem - domnívám se - udělala všechno stejně, nevzešel mi pořádně kvásek a bylo to betonové... Takže pak řadu řadu let nic, až teď.)
Chleba mám v plánu někdy brzy
Droždí tady v Penny ani v Kauflandu neměli, ale pak šla sestra přes Kuří rynek a tam u rybárny byla cedule, že mají. Volala mi, netušíc, jaké množství chci, já taky netušila, říkám "na dvojí pečení" - měli balené, vzala mi dvě kostičky, po brioškách další dvě, takže můžu experimentovat!
Odpovědět