Trochu provokativní nadpis, já vím, zároveń mě sucho hodně trápí, i když jsem městský člověk z paneláku. Vnímám to a nemám z toho vůbec dobrý pocit.
Tak se zamýšlím nad vlastním vkladem, kterým bych mohla přírodě ulevit. Jak to máte vy? Napište, co děláte nebo se chystáte dělat.
Kromě toho, že se snažím doma vodou neplýtvat klasicky při čištění zubů, při mytí nádobí, při sprchování, tak jsem opět začala chodit zalévat strom před naším domem. Zalévám vodou, kterou jsem předtím použila (ze sprchování), takže zalévám, ale již použitou vodou. V léte ještě dávám ke stromu pítko pro ptáky nebo hmyz (normální mistku pod květináš, kam dám pár kamenů).
Zjistila jsem, že existují 2 iniciativy v tomto směru - Kyblík vody do přírody a Zalejme, oba projetky mají webové i FB stránky.
Víte o nějakých dalších iniciativách? Napište, budu ráda.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.