10.10.2020 6:42:20 Lída+2
Re: Jak na kropenaté palačinky
Recept mám stále stejný. Z kuchařky naší vesnice.
Cukr do těsta nedávám.
Pánev mam obyčejnou.
Puchýře barevné mam na v
Házím je na sebe. Tvrdé nejsou. Max okraj. Druhý den. Pokud teda zbyde.
Těsto dělám hodinu před pečením. O smažení nemůže být řeč.
Když delam z 1 1/2 litru mléka. Spotřeba oleje jsou 2 lžíce na všechny. Panev lehce potiram štětcem silikonovým. Otrenym o hranu misky.
Pokud jde o bramborové placky. Ty se dělají úplně na sucho. Tence vyvalené. Peču je z jedné strany do úplného vyfouknuti. Na pánvi dělají takový balón. Oddělí se testo na dvě vrstvy. Pak je otáčím. Ty jen se švestkovými povidli.
Babička mi kdysi říkala, že když se do těsta dá rum nenasakuje tolik olej, ale mluvila o tom při přípravě koblih a kroucánků z toho samého těsta. A lila do těsta skoro 2 dcl. Dělám to taky tak.
Bábovku potiram tumem a sypu cukrem. Udělá to super krustu. Ma zůstat dýl vláčná. Jenže kluci jsou rychlý.:-D
Odpovědět