26.12.2020 17:19:11 Dari79
Re: Jak daleko mate nejblizsi velke mesto?
Já na vesnici, kde jsou potraviny, drogérka, základní domácí potřeby a tak, ale i pošta, dospělý lékař, dětský lékař, zubař (lékárnu teda zrušili už...).
Do města 10 km, tam už je i nemocnice (i s porodnicí), větší sámošky typu Lídl, Kaufland..., kino ...
Do okresního města 25 km, tam i pracuju, takže tam jsem denně, čili cokoli potřebuju, pořídím a zařídím si tam.
Do velkého města (myšleno krajského) je to asi 65 km, většinou tam jezdím tak 1x za měsíc pracovně a zařídím si vše, co tam potřebuju, ale moc toho nebývá, k životu to nijak zásadně nepotřebuju.
Ale mám auto, takže kdykoli chci, sednu do auta a dojedu si...
Dojíždíme nejvíc do bazénu (ten máme sice nejbližší celkem blízko, ale máme rádi jiný - s více atrakcemi pro děti ...) - tak to jezdíme (když není korona) 1x týdně. V našem okresním městě, kde pracuju, je bazén naprd. Na gyndu, k zubaři, na veterinu... - jezdíme do toho města 10 km daleko - to je 10 minut, žádný problém.
Já jsem vesnická, takže tohle pro mě nikdy problém nepředstavovalo. V Práááze bych umřela a je mi úplně jedno, že něco bych měla třeba "jen" půlhodinku metrem... Tady jezdím autem, ale většinou tím strávím tedy mnohem míň času.
Odpovědět