Re: Koronavaření
Ani ne tipy na jídla, jako obecné, co se mi osvědčilo. Dělám jídelníčky - dopředu na týden, každý si řekne, co by chtěl .... většinou cca - jednou omáčka, jednou maso minutka, jednou úplně bezmasé, jednou luštěniny + máme omezení - jeden odpírač masa, jeden nesnášeč lepku a histaminu. Takže většinou jedno jídlo musí mít varianty. Vařím tedy polévku + jídlo, protože tím trochu vyřeším problémy alergií, polévka je většinou ještě k večeři s něčím jako třeba tousty (pro toho, koho neuspokojí salát).
Hodně používám pomalý hrnec. Večer nandám, ráno mám hotovo, dovařím přílohu. Vařím tak, abych to stihla o polední přestávce, kterou mám cca 12-13 hod. Takže většinou dovařím přílohy a jíme. Takové ty přípravy si dělám večer nebo ráno, abych pak neztrácela čas loupáním brambor apod.
Cca jednou týdně (dle rozvrhu dováří jídlo děti), já jen přijdu k obědu. A už od jara tedy máme rozdělené kuchyňské služby - každý den někdo má komplet na starosti úklid kuchyně, aby to nebylo jen na mně.
Odpovědět