4.4.2005 20:53:23 Senedra
Re: škvarky
Tak ze škvarků nikdy žádné dietky nebyly ;-)
Ale u prarodičů jsem jdla jako mal škvarkovou pomazánku. Škvarky se rozemlely v mlýnu na maso ( nebo je lze posekat v robotovi). Vydržely tak hodně dlouho. A vždycky do jedné skleničky se zamýchalo několik rozačkaných srouřků česneku. to se mazalo na chleba.
Další možnost lepenice neboli žvanda.
Dá se vařit kysané zeí, asi tak stejné ( nebo až dvonásobné) množství oškrábaných brambor. Po uvaření a slit vody se všechn společněsmcá v jednom hrnci - doporučuju použít bu´D takové to mačkadlo na brambory nebo hodně pevnou vidličku. Výsledek dle cuti oslit a polít rozehřátými škvarky nebo osmažnou cibulkou. Lze jíst samotné nebo jako přílohu.
taky kdyžje mám, tak je dávám na vždycky až na konec do horké zelňačky.
Odpovědět