5.4.2005 22:17:15 Ilona
Re: Jak přesvědčit dítě, aby přijímalo nové potraviny
Musím se přidat, protože my také bojujeme s jídlem. Malé bude devět měsíců a od necelých sedmi měsíců jsme začali přikrmovat polévkama. Ty úplně odmítala, natahovala na zvracení a kolikrát se i pozvracela, tak že jsem stále jen kojila. Asi po 3 týdnech, jsem jí dala přesnídávku, kterou sní s radostí. v osmi měsících jsem jí dala jogurt a ten sní celý (nevím zda je to v pořádku, ale otvírá pusu dokud ho nesní). Ale tu zelenimu nejí dodnes. Každý den uvařím něco jiného, brambor, mrkev, kukuřice, řepa..... no vyzkoušela jsem skoro vše a různé kombinace. Různé nádoby, lžičky i z prstu, část zeleniny, část přesnídávky na lžičce a stále nic. Už jsem z toho docela nešťastná. Dnes třeba pusu otevře, ale nespolkne to, má to v puse třeba i 10 min. V osmi měsících jsem doktorce říkala, že jí jen přesnídávky, že to určitě není v pořádku, ale že mi zeleninu odmítá a zvrací. Odpověděla, že se děti dělí na masáci a na ty co jedí sladké, tak nevím zda jí to mám stále nutit a jestli mám nějakou šanci, že se to naučí. Pečivo jí nechci dávat do jednoho roku kvůli lepku, má trochu vyrážku na ručickách. Jinak čaj, vodu, no prostě cokoliv jiného kromě prsu nepije. Flašku odmítá a pomalu se učíme z toho hrnečku od Aventu,ale zatím žádná sláva. Poradíte jak na tu zeleninu?
Odpovědět