Re: Poraďte prosííím
Ahoj,
dlouho jsem se připravovala na to, jak začnu Matýska (20 m) převádět na normální jídlo - v poledne mrkvičkou a bramborou. Nakonec jsme začali koncem sedmého měsíce večer a strouhaným jablíčkem. První týden, 14 dní ho to bavilo a jedl celkem dobře (2-3 lžičky), pak vůbec, potom někdy ... Trvalo to celkem tři nebo čtyři měsíce, než jsem mohla říct, že jsme přešli na "běžná" jídla. Pomáhalo (obvykle jen na chvíli):
- že jsem jedla s ním (ze svého talíře),
- že jsem mu dala něco na hraní, ale protože jsem proti hraní u jídla bylo to něco buď špička rohlíku nebo lžička,
- že ho krmil tatínek (večer),
- že jsem přidávala do kašiček svoje mlíčko,
- že jsem zavedla režim; když pil jen mlíčko ode mě, pil když měl hlad, jenže pokud jsem mu dala jíst normální jídlo až když měl hlad, tak ho nechtěl a chtěl jen to mlíko, takže jsem mu začala dávat jíst pravidelně po cca 2,5 až 3 hodinách, tak aby ještě neřval hlady (taky pil často, už od malička) a časem se to nějak vyvrbilo.
Dneska je to jedlík, naštěstí po tátovi, takže sní téměř vše a někdy víc než já. Nejraději má suchej rohlík. Cukr do čaje jsem nedávala (pil ho hořkej) a sladkosti začal dostávat až po roce a málo (jsme s manželem při těle, tak mám strach).
Vždycky říkám o učení jíst: už nevím přesně, jak to bylo, jen že to trvalo přes čtvrt roku a byla jsem z toho na infarkt.
Odpovědět