Re: Nová kuchyně
Ruth, při vší úctě k architektům, má Dari pravdu, když nechce na kuchyň zvát architekta. Ano, napsala to trochu ostřěji. To, co produkují současní architekti, nebo spíš interiéroví dizajnéři, kolikrát není k bydlení. Je to studené, neosobní, jeden interiér jako druhý, šedá, černá, bílá, kámen, dlažba, v lepším případě dřevo. Ono se to asi dobře navrhuje v počítači, jedou podle své šablony a barevné škály. Někdejší šeď betonových paneláků natlačí do interiérů. Je to trend, lidi to berou, protože prý nadčasové a neokouká se to.
Tak nějak nerozumím, co znamená okoukat se, i tady v diskusi to padlo v souvislosti s červenou kuchyní. Když se někomu líbí červená kuchyň, předpokládám, že se mu bude líbít i za 5-10 let a vymění ji, až doslouží.
Chtěla jsem si pozvat architekta na návrh rekonstrukce fasády a specifickou přístavbu k prvorepublikovému domku. Byl problém vůbec někoho sehnat, odmítaly mě architektonické kanceláře pro vytíženost a ten, co přišel, podíval se, něco mi k tomu řekl a rozloučil se s tím, že mám zavolat, kdybych potřebovala navrhnout novostavbu. Drobné zakázky nikoho moc nezajímají, podobné je to u řemeslníků, nedávná vlastní zkušenost.
Odpovědět