Re: Návod na pečení husy
😂
Konecne!
Od minulyho tydne cekam na tohle tema - pekla jsem v sobotu husu a byla to nejlepsi husi pecinka myho zivota.
Je to husa "na porynsky zpusob".
Ta bezna ceska husa (se spoustou kminu a tak) detem a manzelovi moc nejela a pokazde ji moc zbylo.
Minulej tyden s timhle rezeptem se fakt jen zaprasilo a nezbyl ani drobecek.
Servirovala jsem ji s cervenym zelim a houskovym a bramborovym knedlikem.
Recept je tady.
https://www.kochbar.de/rezept/479991/Gaensebraten-Martinsgans.html
Je sice v nemcine ale na zacatku je video, kde je vse krasne nazorne ukazano.
Tem chleba, co ho toustuje a pak kraji je sladka veka, neco jako lehky mazanec...
A MOOC dulezity jsou ty bylinky: majoranka, tymian a POZOR - "Pelyněk černobýl"!!
To jsem vubec neznala ale pry to je typicka bylinka k tezkym, tucnym pokrmum.
Presne jak se driv bylinky a koreni v kuchyni/ pri vareni pouzivaly: jidlo je medicina!
Proto to mym drahym driv nejelo, bylo to moc tucny a tezky!
Ten cernobyl jsem nemela cerstvej, tak jsem pouzila cerstve koupenej susenej a taky dobry.
A husa se po prvni 1/2 hodine podlije vodou, snizi se teplota a pak se musi kazdou 1/2 hodinu jen obracet, to v tom videu neni poznat.
Odpovědět