Re: Jste pracovité?
Valkýro, no tak to záleží přece na kontextu :)
Tam, kde se odhodlám pustit do nějakého projektu s další osobou, posuzuju řadu jejích charakteristik, včetně toho, co asi nazýváš "výkon, pracovitost a zásluhy", i když já sama posuzuju hlavně schopnost odhadnout pracovní možnosti (absolutní výkonnost za časový úsek pro mě není důležitá, odhad vlastní rychlosti tak, abychom se mohli dlouhodobě bezbolestně koordinovat, ovšem ano), no a samozřejmě kvalitu předchozích děl v tomhle směru, takže asi ty "zásluhy" :)
U lidí, se kterými se pouštím do křehké oblasti navazování bližších vztahů, posuzuju předem aspoň rámcově to, co jsem schopna odhadnout o jejich charakteru, a pracovní výkonnost v tom nemá žádnou relevanci.
U lidí, se kterými nevcházím v žádné bližší osobní ani pracovní kontakty, předpokládám a priori, že jsou OK, věřím, že všeobecně lidé jsou dobří, a málokdy plýtvám energií na nějaké posuzování něčeho dalšího u osob, se kterými to nevypadá na nějaké sbližování.
To jen výjimečně, když třeba zůstanu v nočním autobuse sama s jediným dalším člověkem, tak se snažím posuzovat a odhadovat jeho potenciální nebezpečnost, třeba. Nebo když venčím kamarádova psa, tak u lidí, kteří se začnou blížit, se snažím posuzovat jejich vztah ke psům, abych byla připravená jak na nadprůměrný strach ze psů, tak i - pro mě problematičtějí - nadprůměrné družičství s cizími psy, protože obé na mě klade jiné nároky :)
Odpovědět