8.5.2022 17:43:34 Monika
Re: Jste pracovité?
No, manžel toho doma taky moc nepodělá (nárazově udělá a umí udělat v podstatě cokoliv, ale pravidelné aktivity jsou na mně, jakž tak systematicky leda vynáší tříděný odpad a obstará asi 50% nákupů), ale tedy já stále ještě nechodím do práce na celý úvazek, tak to zatím považuju za spravedlivé. Jednou už se o tom, že bych mohla pomalu začít pracovat na celý úvazek zmínil, řekla jsem mu, že s tím v podstatě počítám, ale že pak se musí výrazně přerozdělit práce v domácnosti. Od té doby už to nepřišlo na přetřes
Teď mají častěji řeči děti, hlavně dcera - když zůstávám jeden všední den v týdnu doma a nejdu do práce, tak že "prý by to tak samy chtěly". Už jsem nabízela, že je na ten jeden den ze školy omluvím, jestli udělají kompletní týdenní úklid bytu
A sama často přemýšlím, že bych si skoro raději odešla sednout do toho kanclu, kdybych se vrátila do komplet uklizeného bytu. Ale na druhou stranu, takhle je to pestřejší, úklid je otravný, ale psychicky nezatěžující (na rozdíl od mé práce) a naopak se u něj trochu protáhnu ...
Odpovědět