26.8.2022 13:02:53 Markéta
Re: Energetické úspory
Ke klimatizaci - mám za to , že spousta nových budov je stavěná tak, že se předpokládá klimatizování - nemají žádná nebo pouze miniaturní otevírací okna (celý náš obrovský open space je tak udělaný), větrání se nepředpokládá. Jak to mají v parlamentu, to nevím. Tohle jistě tvoje ani moje babička neřešily. Podle mě se to bez klimatizace moc nedá používat.
Když jsem byla malá, bydleli jsme v cihlovém baráku z padesátých let v posledním patře. V zimě tam byla strašná kosa, v posledním patře jsem měli zamrzlá okna, v obýváku byla ještě stará kamna, v těch se topilo (to se teď asi v Praze ani nesmí) a pamatuju si, jak jsem si v kuchyni topili plynovou troubou. S babičkou i prababičkou.
Sušička na prádlo - asi zbytná věc, v zimě prostě nebudeš prát, když to nebudeš mít kde usušit. Moje tchýně takhle v baráku syslila prádlo víceméně celou zimu.
Fukary na listí - to nemáme, hrabeme hráběmi.
Jistě můžeme všichni přestat používat počítač k osobním účelům, přestat se dívat na televizi, jezdit autem a mnoho dalších věcí - bezbolestné to bude jak pro koho.
Odpovědět