Re: Nová sada talířů
Jo, no, teď dočítám v diskusi, jestli ta barva...
Je fakt, že na té barvě asi nebudeš servírovat všechny druhy jídel. Některé na ní vypadají prostě divně, souvisí to s tím, že když se díváš na jednu barvu nějakou chvíli, tak se vypotřebuje dočasně barvivo v příslušných očních čípcích a když se pak podíváš vedle, vidíš barvu doplňkovou (to zná každej, stačí chvíli koukat na barevnej předmět a pak kouknout an bílou zeď a vidíš ten předmět v převrácený barvě). No a tím pádem když máš barevný talíř, tak barva doplňková k barvě talíře Ti bude pravidelně posouvat barevný vjem z jídla na tom talíři. U některých jídel to nevadí, u některých to pak vypadá tak nejedle až zkaženě.
minulý týden jsme byli v hradním šenku na hradě Rabenstein. A tam mně servírovali Kasespatzle na modrozeleném nádobí s černým okrajem a vypadalo to super. Ale dětem a manželovi přinesli jídlo na bílých talířích. Nejdřív jsem si říkala proč, ale pak mladší syn nechtěl svůj druhý řízek a já si ho vzala a dala na ten modrozelenej talíř... a pochopila jsem, proč řízek dostal na bílém :D Špeclím to slušelo, ovšem řízek rázem vypadal jak z předvčírka.
(fotka mate, v reálu to byla modrozelená)
Odpovědět