4.11.2022 11:00:08 Koníček mořský
Re: Nová sada talířů
Já ti nevim. Líbí se mi spousta věcí - koberce, nábytek, nádobí, povlečení... Ale pak si vždycky řeknu: "uklidni se ! Potřebuješ to - nepotřebuješ. Vejde se ti to někam - nevejde." Už jsem se naučila své nakupovací vášně krotit a trochu o nich přemýšlet.
Mám dvě sady nádobí - jednu takovou prostou, přírodní, jemně béžovou z Ikey, hodí se ke všemu. A pak cibulákovou, protože jí měl můj muž a nechtělo se mu jí zbavovat (vyhazovat). K tomu mám pár talířů zachráněných od kontejneru, takových vesnických, otlučených a ty jsou hrozně vděčný, když je použiju. Takoví psi z útulku.
Tohle nádobí používám už asi 13 let, odešly jen cibulákový hrnky na kafe, protože jsme s nima občas ťukli. Další hrnky mám prostě bílý.
Pak jsem jednou několik let toužila po povlečení ze Scanquiltu - Kapradí, tak jsem si ho koupila - za poukázku z práce. A jedno povlečení vyřadila.
Vánočního nemám lautr nic. Vánoce máme i tak. Bez vánočního byznysu.
Černý nábytek jsem měla, za mlada, když jsem byla punk. V kombinaci s oranžovou. Byl to opruz, nekonečný prach. Teď mám nábytek dřevěný, neb nadčasový. Kuchyni bílou. Stěny taky. Doma mám všechno do přírodna, do šeda, béžova + oživeno červeným etnokobercem.
To nádobí si kup jenom když se zavážeš, že ho fakt budeš používat.
Odpovědět