Re: Sladké pohoštění
Karamel jsem si dělávala jako děcko, když přišla mlsná. na co ho chceš? Podle toho se řídí doba, kdy vypínáš. Nesmíš toho dělat moc ani málo, musí být třeba 0,5 cm vrstva v kastrůlku. Míchat, míchat, míchat. Pokud do toho nic neliješ (třeba nevyrábíš karamelové "salko"), vypneš hned, jak se to rozpustí. Radši to pak znovu zapni, než to spálit. Roztopí se to opakovaně. Neboj se toho, když to pokazíš, do hrnce naliješ vodu, karamel se rozpustí a vyliješ to. Nebo, když to není hladké, můžeš do horkého nalít šlehačku, nechat na teple rozvařit (bacha, když to tam naliješ, děsně to vzkypí, vytvoří to takové vlákna, co jsou moc dobrá. Nepopař se- když to čekáš, není to až tak nebezpečné, dělala jsem si to od 7 let). Pak vychladíš a ušleháš. V nejhorším na pokusy "vyhodíš" pytlík cukru a už to pak budeš umět.
Odpovědět