8.2.2023 17:18:46 Sugar+3
Re: Sladké pohoštění
Ad karamel, nemuzu najit ten puvodni recept, ze ktereho jsem cerpala.
Ale zapsala jsem si ho, takze v podstate jde o to, ze do cukru pridam vodu, micham a necham vodu odparit a pak za staleho michani necham zhnednout.
Obcas se mi ti to povede takhle, obcas se voda odpari a cukr porad neni rozpusteny (na panvi zustanou bile hroudy), takze prilevam vodu.
No a do rozpusteneho karamelu slehacku (predem ohreju v mikrovlnce) a nakonec kousek masla.
Nechat vychladnout na pokojovou teplotu, naslehat a pripadne zaslehat jeste trochu masla.
Michat se musi, a jak psala Magrata, musi byt i primerena vrstva cukru, tj. ani mc vysoka, ani moc nizka, proste vybrat kastrol/panev primerene velikosti.
Kdybys to chtela zkusit, tak pomery:
80 g cukru krystal
40 ml vody
100 g/ml slehacky
20 g masla
a pokud delam maslovy krem, zasleham dalsich 50 g masla.
Odpovědět