14.11.2024 11:23:54 Monika
Re: Rodičák a já nějak nevím co dál
Federiko, s tím sportem je to na jednu stranu náročnější, na druhou mám zkušenost svou vlastní i teď s dcerou, že se člověk líp donutí makat, když ví, že má málo času. Moje dcera nemá trénink každý den, většinou "jen" 4x nebo i 3x ve všední dny + víkendy různě. Ona je taková "soutěživá blondýna", tj. vzdělání jako takové ji moc nezajímá, ale chce jedničky a letos tedy se hlavně chce dostat na gympl (ideálně nějaký, který by mohla považovat za "lepší"). K mému překvapení kvůli tomu začala být poměrně disciplinovaná a fakt volno od sportu z velké části využívá k učení, ten jeden volný všední den má teda placené přípravy, kde dostává i "domácí úkoly", něco se snaží dělat třeba i při cestování MHD nebo cestou na zápasy atd...Ale zároveň se snaží chodit rozumně spát, sama uznala, že spánkové dluhy loni asi dost přispívaly k její velké nemocnosti, což jí dost uškodilo ve sportu (kde musí o svoje místo na slunci taky hodně bojovat, tj. má to letos těžké na dvou frontách zároveň). Chodit spát ve dvě a vstávat v pět je masakr - pro tvou dceru tedy vůbec, s tou její nemocí, ona by si přeci měla na životosprávu dávat hodně pozor, ne?
Odpovědět