22.11.2024 8:11:37 Jerry G.
Re: Jak vás poznamenali hádající se rodiče, kteří se nikdy nerozvedli?
Dari,
mameto podobne s jinymi kulisama. Po tech vic jak 20 letech jsou proste kompetence rozdelene, mista kde by mohl byt problem zname. Zazili jsme toho spolu tolik, ze nema cenu se prit o blbostech, hlavne to neni hobby ani jednoho z nas.
Naposledy jsem se pohadali pred vic jak dvema lety. Byla silena vichrice decka sla v pulce vyucovani domu, aby nemusely odpoledne se pohybovat venku. Doporuceny zakaz vychazeni. MM se vypravil na kole na druhy konec mesta na trening. Ctyri hodiny jsem o nem nic nevedela. Kdyz se vratil, tak jsem ho sepsula jak maleho kluka a on se zacal detinsky branit. Mel vybity telefon atd. Pak jsem vychladla a vysvetlila mu rozume o co mi slo a co jsem za ty ctyri hodiny prozivala, ze mi muj strach fakt neprijde prehnany, kdyz se nema chodit venku tak se nema chodit venku, on jeste jel na kole, kdyz mohl jet autem po okruhu byt tam za 5 min. po silnici, kde nejsou zadne stromy. Pak se mi omluvil, i k nejaku usmirovani doslo.
Kdyz dojde k nejake neschode tak se snazim dodrzovat pravidla asertivity..
1. popsat situaci snazit se objektivne bez toho, abych druheho napadla
2. popsat co ta situace s tebou dela, svoje pocity
3. posat jak by sis predstavovala, ze by se ta situace mela resit jinak
To se da pouzity vuci nekomu, kdo ma zakladni respekt. Na dceru tohole nefugovalo, v tu chvili, zpetne mozna jo. Te kdyz jsem rekla, tohle chovani se me dotklo.. Tak jsem ji svym zpusobem udelala radost, to presne chtela mi ublizit. Zacala hned kricet, aco si udlela ty me.
Stejne se to dalo vyresit jedine trpelivosti a pevnymi hranicemi.
Odpovědět