Jenže on s ní nechce žít a nechce dělat nevlastního tátu. V tomhle si myslím, že zakladatelka sama má pravdu, že to vidí správně.
Problém je, že ona sama, ačkoli to přímo nepíše, chce to "něco víc".
V tom se samozřejmě oba liší a protože původní "dohoda" byla na utajený vztah jen na sex a pokec, tak by to byla změna... A to by museli chtít oba.
Ona je teď zjevně citově angažovaná víc, než on.
To ale neznamená, že on "jen bere", on jen pokračuje v původní dohodě. Ano, kdyby zakladatelka nebyla "moc angažovaná", tak by to bylo vlastně dokonalé - má někoho na sex a hezké chvilky, přitom "nemotá dětem hlavy", nemusí mu prát atd.
Prožila jsem si kdysi podobný typ vztahu, nikdy jsme spolu nebyli ani přes noc. Jednu dobu mě to žralo úplně stejně - rozhodně jsme se měli hodně rádi, strašně rádi jsme spolu byli, sex byl skvělý, chodili jsme teda i do restaurace, hotely v jiných městech... Ale max třeba 5 hodin spolu. Taky jsem to chtěla trochu posunovat, ale on o to nestál, takhle mu to stačilo. Já nechápala, proč, když je to tak super, když jsme spolu... Asi 5x jsem se s ním "rozešla", než to klaplo
Ráda na to vzpomínám (ne na ten rozchod, ale na ten "vztah")...
Ale já jsem věděla, že to na vztah není. Je potřeba přijmout, že ne každý hezký sex a pokec vede ke vztahu. To ale neznamená, že to není pěkné a že to nepatří k životu... Ani dvouletý sex neznamená automaticky "nárok na vztah".
Osobně jsem se jednou rozešla po ročním (sex)vztahu i já z důvodu, že naopak on to chtěl posunovat dál, a já nechtěla, mě to tak vyhovovalo. Mrzelo mě, že to postavil jako "ultimátum" - buď víc nebo rozchod. Byla bych si ho ještě chvíli (kratší nebo delší) nechala, ale taky to nebylo na vztah. Rozchod byl pro mě přijatelnější, než spolužití.
Ono je holt lepší, když si to vyzkoušíš takto pěkně v mládí, nekomplikované o děti a tak... Pak z toho zbydou pěkný vzpomínky
Prostě není tady rovnice sex = vztah = láska až do smrti. Můžeš mít sex bez vztahu smíchaný s (určitou mírou) lásky. Ale jestli pro tebe je jen zamilovanost = sex = láska = vztah, tak holt s tím spokojená nikdy nebudeš. A ano, pak to povede jen k rozchodu, z jedné nebo druhé strany. Ale nevyčítej mu, jak se chová - on se chová přesně tak, jak jste se na začátku dohodli a jak vám to oběma dlouhou dobu vyhovovalo.