6.12.2024 21:08:54 Alena
Re: Ad nemocné děti do školy
"oni všichni lékaři a vůbec lidé dělají jen to, co je jejich povinnost?" Jiste ne. Ovsem nechapu, proc se takto ptas? Ja netvrdila, ze ti razitko nikde nedaji, jen jsem se podivovala na tvou poznamkou, ze tobe ho "pro deti vzdycky do omluvnaku dali."
Ja jsem take nikdy pro deti omluvenku od lekare nedostala, k cemu by mi byla? Skoly ji nechteji (ani pozadovat nemohou) a "omluvnak" jsem videla naposledy v minulem stoleti.
To, ze se procentualni nepritomnost resi komisionalnimi zkouskami pozoruji v okoli jako stale castejsi jev. Pokud je to s rozumnymi pozadavky, je to lepsi nez dopisovat kazdy nablbly test ci dokonce sesity, jak se to resilo v minulosti. Nekde je to brano i jako vyhoda ("delal jen jednu zkousku a my museli drit cely pulrok"). U znameho syna jsem i zazila komisionalky z telocviku, musel pravidelne k lekari, ktery ordinoval jen dopoledne. Kluk si vybral si, ze bude dochazet misto telocviku (zavodne sportoval, tak to nebyla zadna ujma). Ucast v TV mel jen tak tak, ale posledni hodinu se telocvikar nedostavil, hodina se zrusila a tim spadl do procent nesplnene dochazky. Tak v srpnu predvadel jak umi kotoul a nastup, dohoda nebyla mozna.
Odpovědět