25.3.2025 11:30:21 TaJ
Re: Hotovky
Susu, my máme taky kuchyň v jedné linii, nešla nám sem bohužel dát ani do U, ani do L. Ale jelikož to není panelák, tak jsem si ji mohla poskládat podle svého, takže my na jednom konci v rohu máme lednici, vedle jednu skříňku nahoře s pracovní plochou, pak sporák, pak kousíček plochy, pak hned dřez a pak už je jen delší pracovní plocha až ke druhé zdi. Na protější stěně máme v jednom rohu jídelní stůl, pak dveře do obýváku a v druhém roku potravinovou skříň. Takže to všechno pěkně navazuje a moc se nenaběhám. Koš je hned pod dřezem, dřez vedle sporáku, takže když něco slévám, tak nemusím chodit daleko. Ve skříňkách mám věci dané tak, aby vždycky v šuplíkách byly v té části ty věci, které v těch místech obvykle děláme. Takže hned vedle sporáku hrnce a pánve, na protějším konci, kde obvykle nandaváme jídlo, tak jsou v šuplíku talíře a mističky, vedle hned příbory. Nemáme téměř žádné horní skříňky, protože nad celou pracovní plochou je okno. Já jsem většinou zvyklá, že než jdu vařit, tak si vyndám všechno, co budu potřebovat, protože něco máme třeba ve sklepě - zeleninu, ovoce, vejce, karton mléka a různé další zásoby. Na bioodpad máme větší misku, kterou máme trvale na okenním parapetu do zahrady, takže si ji dám dovnitř, hážu tam slupky a všechno, co tam patří a po vaření to dám zase na okno a někdo z nás to večer donese na kompost. Na tříděný odpad máme v předsíni rozdělené tašky ve velké krabici, takže papír, plast a sklo dáváme tam. Jednou týdně, když jede manžel nakoupit, tak krabici i s taškami hodí do auta a cestou na nákup to vysype, do prázdné krabice dá nákup a tak to zase donese z auta domů.
Odpovědět