13.5.2026 10:44:15 TaJ
Re: Mezigenerační válka
Jerry, taky souhlasím, syn má mnohem bližší vztah s manželovou maminkou, která byla u jeho narození a která ho od miminka průběžně hlídala - od procházky s kočárkem, přes pobyt a práci na zahrádce, až po výlety všude možně. Vždycky byli spolu sami, nenapadlo mě, že bych měla dohlížet na to, jestli je všechno tak, jak má, oba jsme jí s manželem naprosto důvěřovali. S mojí mamkou, která nikdy vlastně sama nehlídala a jen jsme za ní jezdili (protože nejdřív v době synova narození zemřel můj táta a o pár měsíců později přišla nemoc, takže na samostatné hlídání se necítila), zdaleka tak blízký vztah nemá a i teď se vídají daleko méně. S první babičkou má vztah doteď hodně blízký. Někdy mě to mrzí, ale už s tím asi nic moc nenadělám...
A naprosto souhlasím i s tím, že syn se s babičkou o samotě choval jinak, než když jsme někdy byli všichni pohromadě - když jsme někam třeba společně šli, nebo když ho hlídala celý den a my pak přišli domů, nebo jsme ho u ní vyzvedávali. A to fakt už od malého batolete. Moc dobře vnímal ten rozdíl.
Odpovědět