12.5.2026 14:35:11 kosatka2
Re: Mezigenerační válka
Tak u nás vypadá ten mezigenerační nesoulad trochu jinak.
Naši rodiče mají dohromady 4,5 nemovitostí. My už 20 let splácíme hypotéku a ještě nás 20 let čeká. Oboje naše rodiče měli zpočátku azyl u jejich rodičů, kdyby u nás vybouchl barák, taky by nás asi nakrátko přijali, ale spíš by očekávali, že to vyřešíme po svém než je obtěžovat.
Jestli se někdo ze starších pohoršuje, že mladí nedovedou makat, tak u nás to je naopak: obě babičky měly odpoledne volná a celé prázdniny k tomu, takže nechápou naši prázdninovou křeč, nepobírají, že dítě před školkou chodilo ještě do dětské skupiny pro mrňata a co furt někde trajdáme, že nejlepší je sedět doma.
Ač mně i manžela babičky často hlídaly o prázdninách či o víkendech, letos moje máma viděla moje děti jen 2x, protože "nemá čas" (je čerstvě v plném důchodu, ale ne bez aktivit). Ale zase si častěji telefonujeme. Tchyně se stará o tchána, takže tam pomáháme my jim.
Ohledně politiky mají názory tak nějak normální nebo se nezajímají. Takže žádnou válku nevedeme, nejhůř je na tom manžel, protože má malé děti a nemocné rodiče, tak je na roztrhání a na mě o to víc padají otravné domácí starosti.
Odpovědět