31.8.2026 14:05:07 Stará husa
Re: Místní figurky
Stáňo, on je asi velký rozdíl, když žiješ na vesnici, kde se všichni tak nějak přirozeně znají a ještě se účastníš všech místních společenských akcí a když žiješ ve městě v paneláku, celé dny jsi buď v práci, nebo zalezlá doma a sousedy potkáš maximálně na chodbě, kde se pozdravíte a rychle minete, tak že se ani pořádně na toho člověka nepodíváš. Já tu bydlím už 13 let a poznám jediného souseda, který tu dělá správce. Nepoznám ani jeho manželku, ani jeho děti. Nepoznám ani sousedku z protějšího bytu. Na chodbě pozdravím všechny, co potkám, ale když je potkám venku, tak je nepoznám. Kromě toho správce ani nevím, jak se jmenují. Kouknu na zvonek, ale hned to zapomenu. Nikdy jsem s nikým kromě pozdravu nevyměnila jediné slovo, není o čem. Kromě toho se tu dost lidi mění, jsou tu pár let v nájmu a zas přijde někdo jiný. Spíš si pamatuju pár pokladních od nás z Billy, ale samozřejmě s nimi nemluvím, jen vím, odkud je znám. Mně to tak vyhovuje, strašně by mě štvalo muset se nuceně bavit se sousedy, jsem ráda anonymní a téměř neviditelná.
Odpovědět