Re: Co s vahou???
Lucko,
prosím tě, neblbni. Já jsem se po prvním dítěti dostala díky intenzívnímu kojení na váhu ještě menší, než jsem měl apřed otěhotněním (170/65). Bohužel pobytem na mateřské se mi "začaly nervíky obalovat tukem", snažila jsem se s tím hystericky něco dělat za každou cenu a výsledek byl ten, že v době svého druhého otěhotnění jsem měla 78kg - to jsem měla, když jsem šla s prvním dítětem do porodnice. Teďka vesele přibírám co poradna, to kilo, někdy i dvě, tak si vzhledem k délce mého těhotenství spočti jaký jsem už slušný "docent". Strašně mě to trápilo - ani ne tak kvůli estetice, protože tuším, že po porodu to zase vylítám a vykojím, ale spíš jsem byla špatná z toho, že tou nadváhou uškodím miminku - vysoký tlak, těhotenská cukrovka a jiné protivnosti. Probíraly jsme to se sestřičkou v poradně a ona mi málem vynadala, že prý v těhotenství je přibírání naprosto fyziologické a rozhodně se úmyslně hubnout nemá - na mimčo to má prý horší vliv než když se trochu víc přibere. Samozřejmě že už dávno neplatí "jez za dva" a i ty neovladatelné chutě na sladké se musejí trochu krotit, ale jestli jsi už těhotná, tak se rozhodně o nějaké hubnutí nepokoušej. Žádné přejídání, žádné přebytečné mlsání a pak až dokojíš, tak s tím začni něco rozumného dělat.
Čau a ať je k tobě váha co nejméně škodolibá.
Odpovědět