Re: Termín porodu
Lindo,
určitě se netrap tím, že moc nepřibíráš. Samozřejmě, že záleží na tom jaké jsi byla postavy před otěhotněním. Miminko si vezme co potřebuje. Pokud je žena velmi štíhlá až hubená tak by měla nabírat trochu více, protože v prvních měsících si tělo vytváří zásoby na kojení, ale vlastní děloha a miminko jsou docela lehké. Já byla před otěhotněním tak akokát ( 54kg/168 cm ). Tuto váhu jsem měla cca do 16 týdne. V 19 týdnu jsem měla 2 kg navíc. Bříško se mi rychleji a viditelněji začalo zvětšovat od 20 týdne. Nyní mám 4,5 kg navíc a přes pupík 78 cm ( oproti 64 cm ).
Dost lidí mi říká, že na 6. měsíc nevypadám, ale já se cítím fajn a myslím, že bříško už mám hezky velké a krásně kulaté. A miminko je rozhodně v pořádku.
Co se týká toho uložení dělohy těsně pod pupíkem tak to moc nedokáži posoudit, ale domnívám se, že u mě to bylo stejné. I pohyby jsme vždy cítila jen níže pod pupíkem.
Ber to tak, že alespoň neutratíš moc za těhotenské oblečení, protože Ti dlouho vydrží vše původní co bylo jen trochu volnější. A hlavně si myslím, že ten nárůst teprve přijde. Mě připadá, že teď rostu před očima.
Užívej si toho drobečka v bříšku a nenech se znepokojit.
Odpovědět